Meer weten over
CrossFit Wilskracht?

Heb je nog vragen over CrossFit, onze trainingen of onze box? Check de veelgestelde vragen, want grote kans dat je hieronder het antwoord al vindt. Toch nog een vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier en we komen bij je terug!

Algemeen

Hoe start ik? 

keyboard_arrow_down

Meld je aan voor een gratis proefles via de website of neem contact met ons op via 0412782411 (tevens whatsapp nummer) Tijdens de proefles ervaar je CrossFit als sport en krijg je een indruk van wat de sport allemaal inhoudt. Uiteraard vertellen we je zoveel mogelijk over CrossFit en behandelen we stap voor stap de training en de bewegingen met je. Je leert een deel van onze community kennen en de coach neemt je mee in de aanmeldprocedure voor een abonnement. Heb je na de proefles nog vragen over CrossFit, onze box, de coaches of het aanmelden, dan mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Waarin verschilt CrossFit van andere sporten? 

keyboard_arrow_down

CrossFit mixt elementen uit verschillen met elkaar waardoor je het lichaam heel divers belast. Je vindt elementen van gewichtheffen, gymnastics, strongman, atletiek en nog veel meer sporten in CrossFit. We doen pull ups, klimmen in touwen, deadliften en rennen. De ene keer maken we veel herhalingen, de andere keer tillen we zware gewichten, soms roeien we lange afstanden, maar we trekken ook sprintjes.

Elke training is anders en bereid je dus voor op ongeveer alles wat je tegen kunt komen in het dagelijkse leven. Je ontwikkelt een lichaam en geest met een hoge algemene fitheid, waardoor je klaar bent voor alles wat er op je pad komt.

Word ik als vrouw niet te gespierd door CrossFit? 

keyboard_arrow_down

Nee, voor vrouwen is het lastig om heel gespierd te worden. Dat heeft onder andere te maken met de hormoonhuishouding, maar is ook sterk afhankelijk van je voeding en manier van trainen. Bij CrossFit train je gevarieerd met zware en lichte gewichten, maar doe je ook bodyweight movements. Je ontwikkelt een sterk lichaam, maakt spiermassa aan en verbrandt vet door de intensieve trainingen.

Sterke spieren hebben een grote rol in je dagelijks functioneren. Een krachtig lichaam is bijvoorbeeld minder gevoelig voor overbelasting en kan zich beter weren tegen ziekte. Spieren geven vorm aan het lichaam en je lichaam zal met intensief sporten ook veranderen. Je gaat je beter in je vel voelen en zal verbaasd zijn over waar je lichaam toe in staat is, maar ’te’ gespierd zal je niet worden.

Kan ik ook personal training nemen?

keyboard_arrow_down

Jazeker. Je kan personal training afnemen. Je kan ook voor privé groepen personal training afnemen, bijvoorbeeld als sportteam, als bedrijf of afdeling. Met personal training richten we ons op jouw/jullie doelen en wensen.

Waarom zitten er zo weinig rustpauzes in een workout?

keyboard_arrow_down

Een CrossFit workout is kort en intensief. Hiermee activeer je een hormonale reactie die zorgt voor vetverbranding en de aanmaak van spierweefsel. Je metabolisme verhoogt en daardoor gaat je energieverbruik in rust ook omhoog.

Overigens duurt een CrossFit training een uur. In grote lijnen kun je een CrossFit training opdelen in de warming-up, het technische en/of kracht onderdeel, de high intensity training en de cooling down. Alles bij elkaar noemen we de WOD (Workout Of the Day).

Openingstijden, lesduur & benodigdheden CrossFit

CrossFit trainingen lijken zo kort, werkt het dan wel?

keyboard_arrow_down

Onze workouts zijn kort. maar ze zijn wel erg intensief, en het is in de praktijk allang bewezen dat het werkt. Het is juist de intensiteit van de training die het trainingseffect geeft, en niet de duur van de training. Het zal enige oefening vergen, om jezelf zover te pushen, dat je vol op intensiteit kunt trainen.

Waarom zijn jullie niet de heledag open?

keyboard_arrow_down

Omdat het concept rust op groepstrainingen, worden er vaste uren gehanteerd. Naarmate er meer leden komen, zullen daarmee ook het aantal beschikbare lessen zich uitbreiden. Het streven is wel om na verloop van tijd heel de dag lessen te kunnen draaien.

Hoelang duurt een training, en hoe is deze opgebouwd?

keyboard_arrow_down

De trainingen vinden plaats in groepen van maximaal 10 personen en staan altijd onder begeleiding van een coach. We starten met een mobility/warming up om vervolgens door te gaan met een techniek en/of kracht/conditie onderdeel. Daarna doet iedereen de workout die voor die dag geprogrammeerd staat, aangepast op zijn of haar niveau. De training wordt afgesloten met een korte cooling down, dit alles zal ongeveer 60 minuten duren. Tussen elke training zit een kwartier pauze om bij te kletsen met andere leden onder het genot van een Fitaid/Nocco of koffie.

Welke materialen heb ik nodig?

keyboard_arrow_down

Makkelijk zittende kleding waarin je vrij kunt bewegen. Uiteraard waar jij je comfortabel bij voelt. Een bidon en schoenen waarmee je ook kunt hardlopen.

Kan ik zelfstandig komen trainen?

keyboard_arrow_down

Ja, Wij bieden de zogeheten“open gym” uren aan in onze agenda. Deze uren zijn ter beschikking voor iedereen met een abonnement. Wel is het belangrijk dat je zelf weet waar je mee bezig bent, aangezien er minimale toezicht is en weinig instructie wordt gegeven. Het is dus niet voor beginners interessant. Deze worden aangeraden eerst deel te nemen aan de reguliere WOD’s en pas na verloop van tijd naar de “open gym” te gaan.

Waar zit CrossFit Wilskracht precies?

keyboard_arrow_down

Wij zitten met onze box aan de Nieuwe Hescheweg 11B in Oss achter Josina Bloemen. Het is links van Josina een inrit inrijden langs het gebouw waar ook Heart Care Werk(t) gevestigd zit. Hier is een heel groot eigen parkeerterrein waar er genoeg plek is om te parkeren, je ziet ons logo dan al groot op de muur staan aan de rechterkant.

Prijzen

Zit ik vast aan een abonnement? 

keyboard_arrow_down

Bij ons zit je niet vast aan langdurige abonnementen. De eerste maand committeer je jezelf aan ons. Na deze maand hanteren wij voor onze abonnementen een opzegtermijn van 1 maand. Maar wees gewaarschuwd! CrossFit is verslavend. Eenmaal gestart ben je besmet en is stoppen of opgeven geen optie. Je kan ook kiezen voor een 10 rittenkaart.

Waarom is CrossFit zo duur? 

keyboard_arrow_down

De prijzen van CrossFit liggen inderdaad boven de prijs van een gemiddelde sportschool, maar je kan CrossFit beter vergelijken met personal training en daar liggen de prijzen weer ver onder. Bij een reguliere sportschool betaal je om te trainen, bij CrossFit betaal je om getraint te worden. Je hoeft niet na te denken wat je gaat doen, je hoeft alleen maar te doen! Makkelijker kunnen wij het niet maken voor je.

Wat kost CrossFit? 

keyboard_arrow_down

Bij "inschrijven" hebben we een overzicht van de aangeboden abonnementen. Onze abonnementen per maand opzegbaar, en upgraden en downgraden is mogelijk. Zo heb jij controle over je uitgaven. En geloof ons als we zeggen dat wij de prijzen meer dan waard zijn. De kwaliteit en service zijn van een zeer hoog niveau.

Voor wie is CrossFit?

Ik wil afvallen, moet ik dan CrossFit gaan doen?

keyboard_arrow_down

Door CrossFit krijg je meer spiermassa, en spieren verbranden vet bij inspanning, herstelprocessen en in rust. Tijdens intensieve inspanning, en erna verbrand je veel vet. Het is al lang bewezen dat je door middel van intensieve training meer vet verbrand, dan langdurig trainen op een lage hartslag. Spieren geven ook vorm aan je lijf.

Ik doe aan andere sporten, kan ik dit combineren?

keyboard_arrow_down

CrossFit kan een zeer welkome aanvulling zijn op alle sport- en spelsporten. De veelzijdigheid van het programma zorgt ervoor dat het lichaam allround wordt belast. Veel sporten kunnen leiden tot specifieke, éénzijdige aanpassingen wat tot inefficiënt bewegen kan voeren. De kans op blessures kan daardoor zelfs worden vergroot. CrossFit richt zich door de functionele bewegingen veel op de kracht van de heupen en “core” stability. Sterke heupen zijn de sleutel tot elke krachtige atletische beweging.

Kan ik met een blessure / beperking CrossFitten?

keyboard_arrow_down

Omdat er veel met gewichten wordt gewerkt, moeten je CrossFit activiteiten worden goedgekeurd door je begeleider of fysiotherapeut. Zij kunnen bepalen vanaf wanneer en in welke mate je mag sporten/CrossFitten. Zorg er voor dat je de informatie van uw begeleider of fysiotherapeut goed naleeft en communiceert met onze CrossFit coaches. Indien mogelijk worden technieken en oefeningen tijdens de les voor je aangepast.We hebben leden sporten met: Prikkelbaar darm syndroom, ziekte van Crohn, hartkwalen, hoge bloeddruk, diabetes type 2, reuma etc etc. Dit geeft aan dat CrossFit ECHT voor iedereen is. Wij geven je de tools. Jij bouwt de fundering.

Is CrossFit ook geschikt voor ouderen?

keyboard_arrow_down

Juist op latere leeftijd is het van belang om een activiteit te doen die gevolgen van het ouder worden zoals het verliezen van spiermassa en vermindering van de botdichtheid tegengaat. CrossFit is hiervoor zeer geschikt. Je bent dus nooit te oud om te beginnen. 

Is CrossFit voor iedereen?

keyboard_arrow_down

Iedereen kan elke CrossFit workout doen. Dat komt omdat we alles kunnen aanpassen naar jouw niveau. Ben je nog niet toe aan zware gewichten of moeilijke skills? Dan stellen we dat naar beneden bij (scalen). Ben je al wat verder gevorderd? Dan voegen we juist gewicht toe en doe je moeilijkere skills. Op deze manier kan iedereen op hetzelfde moment dezelfde workout doen, maar wel op hun eigen niveau. Al onze coaches zijn ervoor opgeleid om je te voorzien van aanpassingen die passen bij jouw situatie. Ook als je eventueel beperkingen of blessures hebt.

Waarom zou ik CrossFit gaan doen?

keyboard_arrow_down

CrossFit leert je beter, efficiënter, en effectiever bewegen. Je wordt fitter, sterker en gezonder. Uiteindelijk is het doel van CrossFit dat je als je ouder bent langer onafhankelijk kan blijven leven en je dagelijkse activiteiten en hobby’s kan blijven doen. En je maakt in onze community natuurlijk vrienden voor het leven!

Ik ben een duursporter, moet ik wel CrossFit doen?

keyboard_arrow_down

Jazeker! CrossFit is een goede aanvulling op je duurtraining, je zult veel progressie zien in je eigen sport, als je CrossFit gebruikt voor strength en conditioning training. CrossFit zorgt ervoor, dat je sterker wordt, en beter belastbaar in je eigen sport. Dit geldt ook voor duursport. CrossFit verbetert je prestatieniveau, met een minimum aan tijdsinvestering. CrossFit kan een aanvulling zijn op je sport, maar kan ook een goed alternatief zijn als de eigen sport niet beoefend kan worden. Denk bv aan zomer-/winterstop.(Roeien, kanoën, fietsen, andere buitensporten en veldsporten). Wij hebben ontzettend veel leden welke CrossFit doen ter ondersteuning van hun eigen sport.

Ik ben niet in vorm, is CrossFit wel iets voor mij?

keyboard_arrow_down

Jazeker, CrossFit is een methodiek, waarmee je onder andere kracht- en uithoudingsvermogen traint. Dat gebeurt natuurlijk niet vanzelf, je zult er hard voor moeten werken! Onze coaches beschikken over zoveel passie, kennis en enthousiasme dat we jou helpen de beste versie van jezelf te worden. Dat doen wij door kleine stapjes te maken. Slechter kan het niet meer worden, wel beter! Wat is het jou waard om weer lekker fit en gezond te zijn? Gezond oud te worden en lekker met je kids te kunnen blijven spelen naar mate je ouder wordt? Precies! Geen excuses meer dus. Let’s have some fun!! Wij helpen je graag over die drempel heen en zullen zeker de eerste trainingen alles aanpassen aan jouw fitheid.

Contact